Näin hankit näkyvyyttä

 
blog-6.jpg
 
 

Jokainen asiantuntija toivoo, että hänen kirjoittama blogi tai teksti saisi tykkäyksiä ja jakoja. Tässä kolme vinkkiä: Panosta otsikointiin ja rajaa sisältö toimialan mukaan. Ole asiakaslähtöinen.

Jokainen asiantuntija toivoo, että hänen kirjoittama blogi tai teksti saisi tykkäyksiä ja jakoja. Tässä kolme vinkkiä: Panosta otsikointiin ja rajaa sisältö toimialan mukaan. Ole asiakaslähtöinen.

Jos tuotat asiantuntijana sisältöä omalta alaltasi, kiinnitä huomiota juttusi rajaamiseen ja suuntaamiseen rohkeasti jollekin toimialalle. Kuulijalähtöisyys on viestinnän nyrkkisääntö numero yksi. Älä tarjoa jutussasi kaikille kaikkea.

Otsikointi

Otsikointia voi harjoitella lukemalla kaupan kassajonossa iltapäivälehtiä. Sama juttu somessa: Otsikot myyvät. Ytimekäs otsikko sisältää myös taikasanoja, kuten uusi, työpaikka ja tulevaisuus. Erittäin hyväksi otsikon tekee aktiivimuotoinen verbi. Alla esimerkkejä.

Olen uusi toimitusjohtaja

Työpaikalla kuohuu

Mikä on finanssialan tulevaisuus?

Otsikkoon ei koskaan laiteta pistettä, kysymysmerkin voin laittaa. Ehkä tässä kohtaa pätee naisen logiikka?

Ota tunteet mukaan

Voi olla, ettei kaikkia tunteita kannata tuoda työpaikalle, mutta B2B-markkinoinnissakin tarvitaan tunteita. Voit "tunteistaa" vaikkapa tietoturvajuttua sanomalla: Tämä saa sinut kananlihalle, pelästymään tai hymyilemään.

Mitkä toimialat puhuttelevat?

Kolmen toimialan kärki on: markkinointi, teknologia ja terveys. Kolmantena tulee korkeakoulutus ja neljännelle sijalle pääsee matkailu*. Tämä lista kertoo, että olemme usein B2B-maailmassa liikkeellä ihan vain ihmisinä ja suurinta osaa kiinnostaa samat asiat kuin kuluttajiakin. Siksi B2B-yrityksen pitää tehdä markkinointia, mutta se on jo uuden jutun aihe.

Catarina Myllärniemi

*Taustatietona on osittain käytetty LinkedINin itse tekemässä tutkimuksessa on käyty läpi 400.000 artikkelin otsikot, sisällöt ja jaot.